Warsztaty przyrządzania potraw tradycyjnych

 

W dniu 23 maja odbyły się pierwsze z czterech zaplanowanych - Warsztaty przyrządzania potraw tradycyjnych.

Pod okiem pani Danuty Bagińskiej przygotowywaliśmy jedno z najbardziej znanych(zarazem jakże pysznych) dań tradycyjnych – PIEROGI!!!

Powiem więcej – pierogi aż w TRZECH odmianach.

Szkoda, że nie istnieje znana mi metoda, by przez monitor komputera poczuć te zapachy oraz smak przyrządzanych pierogów uwiecznionych na fotografii, ponieważ muskałaby Was w nozdrza ta aromatyczna woń, która roznosiła się po naszej kuchni. A kubki smakowe oszalałyby od idealnie wyważonych i dobranych składników i przypraw.

Lepienie pierogów to nie lada wyzwanie, któremu sprostali uczestnicy warsztatów w stu procentach.

Dodatkowo, dzięki ogromnemu doświadczeniu pani instruktor, nabyli niebywałą umiejętność i wiedzę kulinarną, która sprawia, że wykazują ogromny potencjał i zdeterminowanie do bycia w życiu nie zależnym od kogoś, a od własnych wyćwiczonych i nabytych umiejętności.

A to wszystko dzięki wsparciu

Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach

Programu „Od zależności ku samodzielności” edycja 2019,

którego nasz Dom jest beneficjentem.

Dziękujemy serdecznie, i zapraszamy do obejrzenia galerii z przeprowadzonych warsztatów.